Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/lib/framework/lessparser.php on line 1066 Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/lib/framework/lessparser.php on line 1348 Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/lib/framework/lessparser.php on line 1348 Deprecated: Creation of dynamic property GKTemplate::$APITPL is deprecated in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/lib/gk.framework.php on line 74 psykolog: Anne Mette Flensted - Social angst

Psykolog Anne Mette Flensted

Arbejder blandt andet med

Social angst

Gruppeterapi vedrørende social angst afholdes hver anden tirsdag aften i Hjørring - der er pt. ingen ledige pladser i gruppen - der er max. plads til 10 deltagere.

Alle deltagere i gruppen har tavshedspligt. Det vil sige, at man gerne må fortælle andre, at man selv går i gruppen, men man må ikke fortælle hvem der ellers er i gruppen – ligeledes må man fortælle om sine egne tanker vedrørende én selv, men ikke referere til andre i gruppen.

Kurset vil give dig en dyb forståelse af angstens psykologiske og kropslige mekanismer. Du vil lære at forstå din egen personlige angstproblematik på nye måder og du møder forståelse fra andre i samme situation.

Der arbejdes ud fra et kognitivadfærds terapeutisk perspektiv. Det vil sige, at vi arbejder med ens tænkning omkring situationen (se under angst fanebladet for yderligere beskrivelse). Jeg arbejder til dagligt med forskellige angst problematikker, og har gode resultater.

Terapien foregår i en venlig atmosfære med vægt på tillid og tryghed. Du vil opleve meget respekt fra vores side, idet vi mener, at du er ekspert i, hvordan du oplever din angst, og fordi en ligeværdig samarbejdsrelation mellem underviser og deltager er en forudsætning for, at du får de fornødne redskaber til at skabe forandringer. Desuden ved vi af erfaring, at mennesker med angst oftest er mennesker, som på forskellig vis har anstrengt sig enormt meget for at håndtere livets udfordringer og i særdeleshed for at overvinde angsten. Det er vores overbevisning, at angst ikke er en sygdom men en normal tilstand, som under uheldige omstændigheder kan udvikle sig til en ond cirkel. Vi kommer til at sidde mere og mere fast i vores kamp for at undgå angsten, fordi vi ikke kender de rette redskaber til at komme op af det kviksand, vi er havnet i.

Med udgangspunkt i de seneste forskningsmæssigt velunderbyggede psykologiske teorier og metoder skabes det psykologiske fundament for forandringer. Du vejledes og støttes individuelt i gruppen i at tage de nye skridt, som kan være din personlige vej til at begynde at leve et friere og mere værdifuldt liv.

Mennesker med socialangst har, uden at tænke over det, tillært sig nogle strategier for at skjule deres angst og uro, når de er sammen med andre. Angsten opleves som en slags bevis på, at andre er i færd med at tænke kritisk og nedgørende om én – eller er tæt på at gøre det. Automatisk udløser sikkerhedsadfærden en facade som skal beskytte dem. Faktisk har mennesker med socialangst gode sociale færdigheder, men angsten blokerer dem.

Paradoksalt kan sikkerhedsadfærden gøre, at andre opfatter én som arrogant, eller at man er ligeglad med andre – hvilket jo ikke er tilfældet (Wyeth).

Eksempler på typiske situationer/problematikker som vi arbejder med i gruppen. Disse situationer kan fremkalde social angst bla.:

 • Spise i andres selskab
 • Arbejde med øjenkontakt
 • Drikke/skåle i andres selskab
 • Tale med autoriteter – lærere, læger, behandlere
 • Holde tale/optræde for publikum
 • Gå til fest/holde fest
 • Arbejde mens andre ser på
 • Skrive mens andre ser på
 • Ringe til ukendte personer
 • Tale med fremmede
 • Møde nye mennesker
 • Benytte offentlige toiletter
 • Gå ind i rum hvor andre allerede er samlet
 • Være i centrum for opmærksomhed
 • Tage ordet på et møde
 • Eksamen
 • Udtrykke uenighed (med andre end nære)
 • Se andre end nære i øjnene
 • Give rapport til en gruppe
 • Tilbagelevere en vare
 • Gå på gaden, stå i kø (møde bekendte der vil tale).

Social angst opleves som en følelse af anspændthed eller uro i kroppen. Angsten ved social angst er mindre stærk end ved f.eks. et panikanfald. Til gengæld står angsten/uroen på i timevis eller dagevis op til de situationer, der udløser frygt.

Man taler om specifik social fobi, hvis der kun er én eller få typer af situationer man frygter (f.eks. at spise i andres nærvær).

Generaliseret socialfobi/angst er til stede, når mange hyppigt forekommende sociale situationer udløser angst. Almindeligt samvær med uformel samtale f.eks. i frokostpauser, frikvarterer, møde bekendte på gaden, at sige noget i en gruppe er dagligdags situationer.

Mange har også stærk præstationsangst i uddannelses- og arbejdssammenhæng. Man øver sig og forbereder sig mere end nødvendigt, fordi man tænker, at man skal lave en fejlfri præstation.

Mange føler stigende angst, jo længere de har været på et kursus/en uddannelse. Det kan føre til afbrudte uddannelsesforløb og hyppige jobskift. Mange tvinges til at vælge arbejdsplads efter, hvor de kan komme til at arbejde alene, snarere end ud fra deres ønsker og evner.

E-mail: kontakt@psykolog-flensted.dk
Telefon.: +45 22 86 88 52
Aldershøjvej 25.
9800 Hjørring
Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/html/layouts/chromes/gk_style.php on line 25 Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/html/layouts/chromes/gk_style.php on line 92
Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /customers/b/6/8/psykolog-flensted.dk/httpd.www/templates/gk_quark/html/layouts/chromes/gk_style.php on line 123

COPYRIGHT © 2015 • ANNE METTE FLENSTED • ALL RIGHTS RESERVED